K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Informace

Granátové jablko

Granátové jablko obsahuje velké množství vitamínů a šťávy.

AKCE
Obrázky produktů mají ilustrativní charakter.
Akční nabídka platí do 30.11.2024 nebo do vyprodání zásob. 39 Kč 34,82 Kč bez DPH
Původní cena: 69 Kč
Dostupnost: Skladem

Granátové jablko - o produktu

Kvalita: 1. jakost

Granátové jablko je plod granátovníku a dnes se dováží především ze středozemí.

Má hladkou a tlustou slupku červené až nahnědlé barvy. Když jablko rozkrojíme, objevíme drobná zrníčka obalená šťavnatou, slaďoučkou dužinou.

Granátové jablko se používá jako ozdoba moučníků, nebo jako příloha k rybám, drůbeži a grilovanému masu. Plody garanátovníku se také používají k přípravě džusů a různých míchaných kotejlů. Granátové jablko se do koktejlů přidává v podobě grenadiny, což je sytě červený sirup.

Granátové jablko je bohaté na vitamín B, A a C. Z minerálních látek obsahuje zinek, fosfor, měď, železo a magnézium. Nejdůležitější minerál v granátovém jablku je potasium, který je nutný pro správnou funkci nervových impulzů a svalovou hmotu. Zrníčka také působí antioxidačně a protizánětlivě.

Jen jediné granátové jablko za týden dokáže regulovat krevní tlak, snížit riziko srdečních chorob, pročistit krev a být prevencí proti rakovině prsu a prostaty.

Plod konzumujeme v syrovém a čerstvém stavu. Nejdříve odřízneme stopku s tenkým plátkem slupky. Pak plod nařízneme několika řezy podélně, ale úplně jej nerozkrojíme. Rozevřeme jej a vydrolíme jednotlivé dílky dužiny.

Vlastnosti a další informace
Cena za: 1 ks
Země původu: Turecko
Kvalita I. jakost


Související zboží a alternativy