Granátové jablko obsahuje velké množství vitamínů a šťávy.
Granátové jablko je plod granátovníku a dnes se dováží především ze středozemí.
Má hladkou a tlustou slupku červené až nahnědlé barvy. Když jablko rozkrojíme, objevíme drobná zrníčka obalená šťavnatou, slaďoučkou dužinou.
Granátové jablko se používá jako ozdoba moučníků, nebo jako příloha k rybám, drůbeži a grilovanému masu. Plody garanátovníku se také používají k přípravě džusů a různých míchaných kotejlů. Granátové jablko se do koktejlů přidává v podobě grenadiny, což je sytě červený sirup.
Granátové jablko je bohaté na vitamín B, A a C. Z minerálních látek obsahuje zinek, fosfor, měď, železo a magnézium. Nejdůležitější minerál v granátovém jablku je potasium, který je nutný pro správnou funkci nervových impulzů a svalovou hmotu. Zrníčka také působí antioxidačně a protizánětlivě.
Jen jediné granátové jablko za týden dokáže regulovat krevní tlak, snížit riziko srdečních chorob, pročistit krev a být prevencí proti rakovině prsu a prostaty.
Plod konzumujeme v syrovém a čerstvém stavu. Nejdříve odřízneme stopku s tenkým plátkem slupky. Pak plod nařízneme několika řezy podélně, ale úplně jej nerozkrojíme. Rozevřeme jej a vydrolíme jednotlivé dílky dužiny.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 ks |
Země původu: | Turecko |
Kvalita | I. jakost |