Hruška Wiliamska je štavnatá.
Hruška Wiliamska je štavnatá,sladko pikantní s charakteristickou vůní.
Hrušku řadíme do druhu hrušeň obecná (Pyrus communis). Jejich původ je pravděpodobně na Kavkaze. Hrušeň je tedy teplomilnější druh než jabloň.
Hrušky mají zhruba kolem 83% vody, ovocné cukry od 6% do 12%, dále sorbit, pektin, třísloviny a škrob. Vitamínů, ale nemají mnoho. Něco provitamínu A málo vitamínu C, vitamín B a více je jen kyseliny listové důležité pro krvetvorbu. Z minerálních látek kromě hlavních prvků obsahuje hodně zinku, železa, měď, kobalt, mangan, molybden, fluór, jód a další.
Komplex obsažených látek působí dezinfekčně a močopudně. Upevňují kapiláry jsou mírně projímavě a také působí proti kašli a snižují horečku.Hruškám se vytýká horší stravitelnost. Lépe se snášejí vařené.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 kg |
Země původu: | J.A.R. |
Kvalita | I. jakost |