Jablko Rubín je vynikající, sladce navinulé chuťi se šťavnatou dužinou.
Jablko Rubín je označováno za odrůdu desetiletí. Je vynikající, sladce navinulé chuťi s krémově štavnatou dužinou. Jablka jsou dobrým zdrojem vitaminu C, což je antioxidant důležitý pro správnou činnost imunitního systému. Jablka mají zároveň poměrně málo kalorií a vysoký obsah fruktózy. Tento jednoduchý cukr je sladší než sacharóza (hlavní složka řepného a třtinového cukru) a vstřebává se pomaleji, čímž napomáhá udržení stálé hladiny cukru v krvi. V lidovém léčitelství jsou zralá syrová jablka tradičním prostředkem proti zácpě, kdežto sušená jablka pomáhají proti průjmu a gastroenteritidě. Jablka se používají také do obkladů při zánětech kůže. Jablka rozdělujeme podle doby dozrávání na letní a zimní.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Země původu: | Česká republika |
Kvalita | I. jakost |