Maliny výběrová kvalita Eat Me.
Maliny patří mezi nejstarší ovoce a lidé je znali už v době neolitu. Maliny se v dnešní době pěstují v několika zemích jako je Kanada, Anglie, USA, Polsko a Česká republika. Maliny obsahují jednoduché cukry, minerální látky (vápník, hořčík, fosfor, železo, draslík), vitamíny C a B, karoteny, kyselinu jablečnou, vinnou, citronovou, mravenčí a glykosidy.
Maliny snižují horečku u malých dětí. Působí na některé ledvinové a jaterní choroby. Maliny působí proti šerosleposti a poruchách vidění. Odvar z listů maliníku lze používat jako kloktadlo při zánětech dutiny ústní a pro potírání při kožních chorobách.
Maliny je nejlepší konzumovat čerstvé a tepelně neupravené. Jsou výborné se smetanou nebo v dezertech. Vaříme z nich také džem, marmeládu, kompot, ale i třeba pálenku.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 125 g |
Země původu: | Holandsko |
Kvalita | I. jakost |