Mango je sladké a šťavnaté.
Mango je plod mangovníku pocházející většinou z Asie nebo Indie. Plod má oválný tvar s velkým nepoživatelným jádrem. Barva slupky přechází od zelené přes žlutou až k červené. Pod slupkou se ukrývá sladká, šťavnatá a velmi aromatická žlutooranžová dužina chutí připomínající broskev. V mangu najdeme spoustu vitamínu C některé vitamíny skupiny B, vitamín A a E. Dále obsahuje minerální látky jako je karoten, hořčík, mangan, zinek a velké množství draslíku. účinky manga jsou velmi rozsáhlé Dodávají energii, chrání sliznice a díky karotenu dodává pokožce a vlasům barvu. Pomáhá předcházet infekcím a nachlazení, ale především nám uklidní podrážděné nervy.Zralé mango nesmí být ani měkké, ale ani příliš tvrdé. Mango se nejlépe jí čerstvé a vychlazené. Tedy ho jíme buď samotné, nebo ho můžeme přidat do různých ovocných salátů, jako přílohu k pokrmům, ale také bývá často používané k přípravě kompotů a zavařenin.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 ks |
Země původu: | Brazílie |
Kvalita | I. jakost |