Papája Formosa je nejchutnější odrůda papáji.
Papája Formosa je jedna z nejchutnějších, nejsladších odrůd. Nádherně voní a dužina má správnou konsistenci a krásnou lososovou až červenou barvu. Představuje přesně to, co byste měli od papáji očekávat, proto se celosvětově řadí mezi jednu z nejoblíbenějších odrůd. Oloupejte slupku, rozřízněte podélně napůl, opatrně vyberte lžičkou semínka (jsou jedlá, mají pepřovou chuť, můžete je použít k okořenění jídel). Papáju nakrájejte a jezte buď samotnou pokapanou limetou či citrónem, anebo ji přidávejte do ovocných salátů, dezertů, koktejlů atp. Papája podporuje zdravé zažívání, neboť obsahuje trávicí enzym papain. Používá se rovněž pro zkřehnutí masa.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 kg |
Země původu: | Brazílie |
Kvalita | I. jakost |