Paprika zelená
Paprika je velmi chutná zelenina s vysokým obsahem vitamínu C. V současné době známe a na trhu můžeme koupit papriky několika druhů a barev. Papriky masité, papriky kapie, papričky pálivé, chilli papričky, feferonky a sladké papriky. Papriky jsou oblíbené pro svoji šťavnatou chuť a mnohočetné použití. Chutnají jak tepelně upravené, tak syrové jako součást různých salátů. Čerstvé papriky jsou k dostání po celý rok, a proto bychom neměli s nimi v jídelníčku šetřit. Papriky se od sebe liší pouze zemí původu a dobou sklizně. V zimě a na jaře je to paprika ze španělska na jaře a v létě je paprika z Polska, Španělska, Holandska, Slovenska a Maďarska. Paprikové lusky jsou zelené, žluté, červené, oranžové a černofialové.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 500 g |
Země původu: | Holandsko |
Kvalita | I. jakost |