Rajčata sudková, též oválná jsou velice chutná.
Rajčata oválná obsahují veliké množství vitamínů.
Historie pěstování rajčat je na evropském kontinentu relativně krátká. Rajčata se do Evropy dostala společně s bramborami až po objevení Ameriky a dovezení semen a sazenic pokolumbovskými výpravami. Zpočátku se rajčata pěstovala v Itálii a Portugalsku a to paradoxně pro okrasu. Teprve později se začala používat jako plodová zelenina. Oblibu získala rajčata především pro svoji výraznou chuť, krásnou barvu a velmi snadný způsob pěstování.
Důležitý je obsah vitamínu C, E a A, a také velké množství vlákniny i dalších zdraví prospěšných látek, jako jsou to například draslík či železo, nebo karoten. Rajčata podporují krvetvorbu, prospívají kůži, vlasům i nehtům. Chrání srdce a posilují imunitu, značné jsou i jeho antibakteriální účinky. Rajčata obsahují také velké množství antioxidantů, které chrání naše zdraví před působením volných radikálů.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 kg |
Země původu: | Španělsko |
Kvalita | I. jakost |