Baby špenát chutná příloha.
Jeho lístky jsou o velikosti zhruba 5 cm, které se dají jíst i čerstvé. Listy zbavené řapíků se připravují stejně jako klasický špenát
Po letech, kdy byl znám špenát jen v podobě zmraženého protlaku a jeho použití bylo omezeno pouze na přílohu k uzenému či pečenému masu s knedlíkem, přišla doba, kdy konzumenti poznávají listový špenát ve spoustě výborných jídel, které k nám přišli z ciziny.
Špenát se začal pěstovat v Iránu, kde byl i vyšlechtěn do dnešní podoby.
Špenát je zásobárna vitamínů B, C a A. Je také listovou zeleninou se spoustou minerálních látek, které jsou v něm v hojné míře zastoupeny. Železo, draslík a hořčík to je jen malý výtah z mnohočetnosti minerálů, které jsou ve špenátu.
Má blahodárné účinky na náš organismus. Podporuje imunitní systém, posiluje nervovou soustavu, zlepšuje látkovou výměnu a metabolismus sacharidů. Má příznivé účinky na pokožku, růst vlasů a nehtů.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 125 g |
Země původu: | Itálie |
Kvalita | I. jakost |