Hruška Konference má lahvovitý tvar.
Dužnina je nažloutlá jemná, se sladce navinulou chutí, jemná, aromatická, velmi dobrá.
Slupka hladká, žlutozeleně zbarvená, ve zralosti žlutá, často rzivá.
Hrušku řadíme do druhu hrušeň obecná (Pyrus communis). Jejich původ je pravděpodobně na Kavkaze. Hrušeň je tedy teplomilnější druh než jabloň.
Hrušky mají zhruba kolem 83% vody, ovocné cukry od 6% do 12%, dále sorbit, pektin, třísloviny a škrob. Vitamínů, ale nemají mnoho. Něco provitamínu A málo vitamínu C, vitamín B a více je jen kyseliny listové důležité pro krvetvorbu. Z minerálních látek kromě hlavních prvků obsahuje hodně zinku, železa, měď, kobalt, mangan, molybden, fluór, jód a další.
Komplex obsažených látek působí dezinfekčně a močopudně. Upevňují kapiláry jsou mírně projímavě a také působí proti kašli a snižují horečku.Hruškám se vytýká horší stravitelnost. Lépe se snášejí vařené.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 kg |
Země původu: | Holandsko |
Kvalita | I. jakost |