Čerstvá pomerančová šťáva je lahodným tekutým pokladem.
	Pomeranče se objevily v Evropě v 15.století, když je dovezli portugalští objevitelé ze svých zámořských cest do Ameriky a do daleké Číny a Vietnamu. Pomeranče se velmi rychle rozšířily a získaly na oblibě pro svojí specifickou chuť u širokých vrstev obyvatelstva všech kontinentů.
	Pomeranče jsou bohaté na vitamím C a vlákninu. Dále obsahuje kolagen který blahodárně prospívá kůži. Z poslední studie amerických vědců podávaní pomerančů lidem od dětství snižuje riziko onkologickým onemocněním.
	V současné době se pěstuje mnoho druhů pomerančů, každý s jinou dobou zrání, díky tomu jsou pomeranče na trhu téměř po celý rok. Vrchol pomerančové sezóny je od podzimu do jarních měsíců.
Fresh“ je ideální připravovat z oloupaného pomeranče, na němž se díky okrájení nožem, zachová alespoň část bílé slupky (mezokarpu). I ta totiž obsahuje některé zdraví prospěšné látky (např. vitamin P a pektin).
Šťávu je vhodné vypít do 15 minut po vylisování, neboť rychle oxiduje a ztrácí mnohé cenné látky
| Vlastnosti a další informace | |
|---|---|
| Cena za: | 1 kg | 
| Země původu: | J.A.R. | 
| Kvalita | I. jakost |