Broskev divoká (paraguayo) je velice lahodná. Má intenzivnější broskvovou chuť.
Sametové ovoce, to jsou broskve.
Mají lahodnou vůni a chuť. Jsou plné šťávy, vitaminů a biolátek, tak důležitých pro vaše zdraví.
Broskve, to je ovoce léta a podzimu a v její dužině se ukrývají sluneční paprsky horkých dní a i chladných podzimních rán.
Broskve pocházejí z Číny. Známe broskve pravé, které jsou ochmýřené a nektarinky, což jsou holé odrůdy broskve bez sametového povrchu. Broskve obsahují okolo 80% vody, 9% cukrů, množství provitaminu A, vitaminy skupiny B, vitamin, kyselinu listovou, draslík, fosfor, hořčík, železo. Díky vysokému obsahu niacinu a hořčíku dovedou broskve zlepšit náladu, pomáhají při neklidu a podrážděnosti.
Broskve mají krášlící účinky, protože zralé plody obsahují omlazující látky (karoteny, vitamin C, kyselinu nukleovou).
Rozmačkaná broskev nanesená na pokožku ji navrací svěžest. Z broskvových jader se zase lisuje olej, který se používá při výrobě kosmetických přípravků. Broskve se musí rychle konzumovat, nedají se dlouho skladovat.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 kg |
Země původu: | Španělsko |
Kvalita | I. jakost |