Kešu oříšky jsou bohaté na spoustu stopových prvků.
Kešu oříšky jsou semínka tropického stromu ledvinovníku. Kešu jsou bohaté na spoustu stopových prvků na zinek a betakarotén. Ořechová jádra jsou významným zdrojem kvalitních bílkovin, zdravého tuku a spoustou vitamínů. Mezi nejdůležitější patří vitamín E, který je v ořechových jádrech hojně zastoupen a v ostatních potravinách se vyskytuje velmi málo. Ořechy svým složením snižují hladinu LDL cholesterolu (to je ten špatný). Ořechy nám pomáhají chránit naše srdce a to tím že látky v nich obsažené zabraňují zbytečnému srážení krve. Co však nejvíce. Oříšky jsou výbornou potravinou proti stresu, křečím a nervovému vypětí.
Charakteristika:
Jádra kešu ořechů pražená solená
Složení: kešu ořechy, rostlinný olej, jedlá sůl, 45% tuku, vitamíny skupiny B, hodně kyseliny listové, vysoký obsah hořčíku, a také železa, draslíku a fosforu
Popis: Ledvinovník západní, 12 metrů vysoký tropický strom, poskytuje jedlé nažky "kešu"
Alergen: surovina je alergen
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 100 g |
Země původu: | Indie |
Kvalita | I. jakost |