Meloun žlutý - cukrový meloun.
Cukrový meloun zvaný též medový meloun, je druh melounu s typicky žlutou kůrou a zelenou dužninou, který je často konzumován s parmskou šunkou nebo s vanilkovým pudingem a jogurtem. Od melounu vodního se liší jak chutí, barvou, tak i vzhledem rostliny, které má výrazně zakulatěnější listy a menší plody. Povrch plodu má pak korkovitě síťovaný vzor s hrbolky připomínající bradavice, ale může být také zcela hladký.
Cukrové melouny jsou:
Ogen: Malý kulatý hybrid, vyšlechtěný v Izraeli, odkud pochází i jeho jméno.
Charentais: Meloun s oranžovou sladkou a vonnou dužinou. Barva slupky je zelenobílá.
Cantalup: Meloun pocházející z Asie. Má sladkou dužinu a voní jako ananas. Slupka je podobná druhu Galia.
Honeydew: Meloun s jemnou chutí a světle zelenou dužinu. Barva slupky žlutá.
Galia: Meloun pocházející z Asie. Je nezaměnitelný svojí slupkou, která je rozpraskaná jako kůra stromu. Barva slupky se při zrání mění od zelené do zlatožluté.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 kg |
Země původu: | Itálie |
Kvalita | I. jakost |