Sušené švestky jsou zdravé a dobré.
Sušené švestky jsou nedílnou pochutinou v české kuchyni. Naše babičky se sušenými švestkami pracovaly v kuchyních téměř denně a sušené švestky byli skoro v každém pokrmu. Stačí si jen pomyslet a máme tu úžasný rýžový nákyp se švestkami nebo kapr na černo, nebo vepřové maso se švestkovou omáčkou.
Charakteristika:
Použitá část rostliny: plody
Vzhled a barva: měkké pružné ovoce, tmavě modré černé nebo tmavě hnědé barvy
Vůně a chuť: typická sladká
Konzervovány sorbanem draselným E202.
Historie a současnost: Švestka domácí se pěstuje v mírném podnebí. Existuje několik druhů švestek, jsou rozšířeny po celém světě, Střední Asie, Irán, Kavkaz i u nás v Česku.
Zdravotní účinky: Švestky jsou zdrojem vlákniny, pomáhají při zácpě, upravují krevní tlak, posilují nervy, zlepšují paměť, pozitivně ovlivňují látkovou výměnu a na kuří oka.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 200 g |
Země původu: | USA |
Kvalita | I. jakost |