Cibule červená je vhodná ke konzumaci za syrova nebo do salátů .
Cibule je nejenom jedna z našich nejznámějších a nejpoužívanějších druhů zeleniny, ale je také známým prostředkem k léčbě mnoha obtíží. Na naše zahrádky se cibule dostala ze Západní Asie. Cibule kuchyňská má desítky odrůd od štiplavé chuti po sladkou chuť, s bělavou, žlutou, hnědou nebo červenou barvou.
V Orientu patřila odedávna k jednomu z nejstarších přírodní léků. Má podobné léčivé vlastnosti jako česnek a stejně všestranné použití v kuchyni.
Cibule obsahuje sirnaté sloučeniny, které mají silný antibakteriální účinek. Chrání proti infekcím a při krájení se inhalací dezinfikují sliznice v nose, ústech a hltanu. Má protizánětlivé účinky, pomáhá při obtížích ledvin a močového měchýře. Snižuje významně krevní tlak a hladiny tuků a cukrů v krvi.
Tato zelenina je bohatá na kyselinu listovou, která má omlazující účinky na růst buněk, vitamin C, který přináší mentální svěžest a posiluje imunitu, dále na železo, což pomáhá při krvetvorbě a nakonec i zinek, který je důležitý pro cévy, mozek a vazivové tkáně.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 kg |
Země původu: | Holandsko |
Kvalita | I. jakost |