Hruška Nashi je kříženec hrušky a jablka.
Hruška Nashi sice vypadá jako žluté jablko, ale jednoznačně převládá chuť zralé hrušky. Má velice tenkou poživatelnou slupku zbarvenou světlezeleně až žlutě s pevnou, jemně, krémově zbarvenou a velmi šťavnatou dužinu. Obsah vitamínů je nízký a nízká je i energetická hodnota. Plody jsou velice choulostivé na nárazy a pomačkání. Narozdíl od hrušek při dozrávání nezměknou. Požívají se jako neoloupané čerstvé ovoce po oloupání však jsou sladší. Plátky nashi se hodí do ovocných salátů i do moučníků. Ihned po nakrájení je třeba je zakapat citronovou šťávou, aby nezčernaly. Připravuje se z nich také marmeláda.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 ks |
Země původu: | Čína |
Kvalita | I. jakost |