Velmi sladká keříková rajčata.
Rajčata Tomino jsou středně velká keříková rajčata výborné chuti. Historie pěstování rajčat je na evropském kontinentu relativně krátká, rajčata se do Evropy dostala společně s bramborami až po objevení Ameriky a dovezení semen a sazenic pokolumbovskými výpravami. Zpočátku se rajčata pěstovala v Itálii a Portugalsku, a to paradoxně pro okrasu, teprve později se začalo používat jako plodová zelenina. Oblibu získala rajčata především pro svoji výraznou chuť, krásnou barvu a velmi snadný způsob pěstování. Důležitý je obsah vitamínu C , E a A, velké množství vlákniny i dalších zdraví prospěšných látek. Je to například draslík, železo, nebo karoten. Rajčata podporují krvetvorbu, prospívají kůži, vlasům i nehtům. Chrání srdce a posilují imunitu.Značné jsou i jeho antibakteriální účinky. Rajčata obsahují také velké množství antioxidantů, které chrání náše zdraví před psůsobením volných radikálů.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 kg |
Země původu: | Česká republika |
Kvalita | I. jakost |