Stroček trubkovitý - černá liška.
Stroček trubkovitý, někdy též stroček rohovitý, je jedlá houba z čeledi liškovitých. Vyskytuje se od srpna do listopadu v lesích všeho druhu, především pod buk. Plodnice houby jsou tmavé, nálevkovitého tvaru.
Hmotnost netto 50 g.
Země původu EU.
Spotřebujte do data uvedeném na etiketě.
Trvanlivost garantujeme minimálně 6 měsíců.
Skladujte v suchu do 20 oC, max. relativní vlhkost 65 %.
Před použitím se doporučuje nejdříve houby oprat a namočit na 2 hodiny (nejlépe přes noc) do vody nebo mléka (na 20 g sušených hub asi 200 ml tekutiny). Nabobtnané houby necháme okapat a dále je upravujeme jako čerstvé. Sušené houby by měly vždy projít varem.
10 g sušených hub vydá asi za 100 - 140 g hub čerstvých.
Recepty:
Kuba ze stročku
100 g sušeného stročku trubkovitého, 300 g krup, sádlo, česnek, sůl, pepř, drcený kmín
Kroupy uvaříme v osolené vodě s troškou kmínu. Když jsou kroupy měkké přidáme lžíci sádla a utřený česnek. řidme namočené sušené stročky a uvaříme doměkka. Vymažeme sádlem pekáč a vložíme krouopy s houbami. Připravenou směs dáme asi 20 minut zapéct. Před dopečením povrch kupy potřeme máslem.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 50 g |
Země původu: | EU |
Kvalita | I. jakost |