Brambory Belana/Bernina jsou výborné na bramborový salát i jako přílohové
Brambora Belana/Bernina je varný typ A - B po uvaření typicky lojovitá s lahodnou chutí lepší než Keřkovské rohlíčky, po delším vaření je to výborná přílohová brambora.
Často se setkáváme s označením varných typů A-B nebo B-C, protože hranice není přesně vymezena.
Varné typy brambor VARNÝ TYP A: Brambory s pevnou, tuhou, jemnou až středně jemnou dužninou po varu, jen velmi slabě moučnaté, nerozvaří se ani delší dobou varu. Jsou vhodné především do salátů, pro vaření ve slupce "na loupačku" a jako příloha.
VARNÝ TYP B:Brambory s polopevnou, vlhkou až sušší, jemnou až hrubší dužninou po varu, mírně moučnaté, vařením se částečně rozsypávají. Jsou ideální jako příloha, vhodné především k restování a také do salátů, gulášů, polévek i bramborák.
VARNÝ TYP C: Brambory s měkkou dužninou po varu, moučnaté, vařením se rozsypávají, snadno se rozvaří. Jsou ideální na přípravu kaší, výborné jsou pečené ve slupce, hodí se na hranolky, bramborák nebo placky.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 kg |
Země původu: | Německo |
Kvalita | I. jakost |