Celer řapíkatý je velmi chutný, zdravý a chuťově výrazný.
Řapíkatý celer je velmi oblíbená zelenina ve středomoří, ale i v Americe, kde je součástí mnoha pokrmů.
V Čechách je stále ponejvíce používán jen jako součást redukčních diet a to je veliká škoda. Řapíkatý celer je ceněný hlavně pro svoji nadzemní část, řapíky neboli žebra. Uprostřed řapíkatého celeru je tzv. srdíčko, které je nejkřehčí a používá se hlavně k ozdobě jídel, kdy na rozdíl od celeru bulvovitého, kde se cení kořen je kořen řapíkatého celeru nepoživatelný.
Listy i řapíky se konzumují za syrova nebo se suší a používají jako koření. Řapíkatý celer je velmi chutný a hlavně zdravý.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 ks |
Země původu: | Španělsko |
Kvalita | I. jakost |