Chřest zelený je první jarní dávka vitamínů.
Chřest znali už lidé ve starém Orientu. Dnes se chřest nejvíce dováží z Itálie, Belgie a Francie. Chřest je považován za přírodní elixír mládí. Obsahuje velké množství betakarotenu, provitamínu A, vitamíny E, C a vitamíny skupiny B, jako thiamin, riboflavin, pyridoxin, niacin, kyselinu pantotenovou a listovou. Ze stopových prvků je hojně zastoupen draslík, zinek, fosfor, železo a jod.Chřest stimuluje krvetvorbu, zlepšuje zásobování mozku a jiných orgánů kyslíkem. Podporuje zdravé a lesklé vlasy a pružnou pleť. Obsah kyseliny listové a niacinu je důležitý pro hormonální procesy, mentální kondici a zdravý spánek. Chřest podporuje čištění organismu.Působí na kožní problémy, ekzémy a akné. V kuchyňi lze chřest zpracovat na mnoho způsobů.Výborný je do salátů, těstovin jako příloha k masu nebo jen tak zapečený se sýrem. Pro svoji nízkou nutriční hodnotu je vhodný při dietách. A chřest je také známé a účinné afrodiziakum.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 450 g |
Země původu: | Španělsko |
Kvalita | I. jakost |