Grep růžový je chuťově lepší a sladší.
Toto oblíbené jižní ovoce má různé odrůdy.
Jsou žlutomasé, červené nebo růžové. Mají sice lehce nahořklou chuť, ale za to jsou zásobárnou vitamínu C a dalších prvků důležitých pro naše tělo.
Konzumují se oloupané, nebo se z nich lisuje šťáva plná vitamínů a účinných látek. Jde zejména o vitamin C, který posiluje imunitní systém a hořký glykosid naringin podporující trávení a enzymy povzbuzující látkovou výměnu.
Grapefruity mají velký obsah vody, proto se velmi hodí k odšťavňování. Tím se sice ztratí část bioflavonoidů, ale vitaminy zůstávají. Kromě šťávy k přímé spotřebě se hodí do ovocných salátů, kompotů, dezertů a k dochucení masa. Požití velkého množství této šťávy však může u alergiků vyvolat pálení žáhy.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 kg |
Země původu: | Turecko |
Kvalita | I. jakost |