Papája je výborné ovoce na dietu.
Papája, nebo-li melounovník, či melounový strom pochází z vlhkého tropického pásma střední Ameriky, kde dorůstá až desetimetrové výšky.
Protáhlé oválné duté plody dorůstají délky až osmdesáti centimetrů a váhy až devíti kilogramů. Vyvážejí se však plody pouze o váze 400 - 1000 gramů. Jejich tři centimetry tlustá hladká kožovitá kůra je zelená. Ve velké dutině uprostřed se nachází velké množství černých peciček.
Papája je velmi zdravá, protože obsahuje enzym papanin, který urychluje trávení bílkovin a tím pomáhá našemu organismu. Zvolíme-li si týdenní očistnou kůru a pojídáme papáju každý den po jednom kuse poznáme na sobě již třetí den výrazné zlepšení našeho zdravotního stavu. Cítíme se lépe a jsme plni sil.
Papája se konzumuje nejlépe syrová pokapaná limetkovou šťávou.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 ks |
Země původu: | Brazílie |
Kvalita | I. jakost |