Rambutan má sladkokyselou chuť.
Rambutan nebo také vlasaté litchi má sladkokyselou a šťavnatou chuť.Rambutan je vysoký strom rostoucí v Asii, Thajsku, Malajsii a Indonésii.
Plody jsou kulaté nebo oválné a připomínají plody jírovců (kaštanů). Na červené slupce Rambutanu jsou měkké, poměrně dlouhé vlásky. Uvnitř je jedno podlouhlé semeno, kolem kterého je téměř průhledná dužina. Svou sladkokyselou, šťavnatou chutí může připomínat ananas s nádechem meruňkové chuti.Rambutan je tvořen z 80% vodou,obsahuje vitamíny B a C, draslík, fosfor a další minerální látky.
Rambutan rozloupneme a konzumujeme většinou syrový, semena aby byla jedlá, se upraží a jsou vynikající pochoutkou. Plody se dále používají na džemy,kompoty,ale také výrobu mýdel a olejů. Plody mají využití i v medicíně, mírní průjem, bolesti hlavy a snižují horečku
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 100 g |
Země původu: | Thajsko |
Kvalita | I. jakost |