Avokádo má vysokou vitamínovou hodnotu a výživnost.
Avokádo není zelenina, jak si spousta z nás myslí, ale je to exotické ovoce.
Jedná se o plod Hruškovce přelahodného, což je tropický strom pocházející z obsati Střední Ameriky, Španělska, Řecka a Izraele.
Avokádo má zelenou tenkou slupku, pod kterou najdeme měkkou, máslovitou dužinu s nádechem oříškové chuti.
Avokádo neobsahuje živočišné tuky, ale 20% tuku je zastoupeno ve formě nenasycených mastných kyselin. Je důležitým zdrojem bílkovin, karotenů, lecitinu, vitamínu E, C a B. Obsahuje silné antioxidanty, měď a draslík. Jako zdroj bílkovin se avokádo doporučuje těhotným ženám, lidem trpící únavou a vegetariánům.
Avokádo regeneruje buňky, zbavuje tělo toxinů, snižuje krevní tlak a podporuje krvetvorbu. Látky obsažené v Avokádu snižují hladinu inzulinu v krvi a přispívají naší psychické pohodě.
Z avokáda se připravují saláty, předkrmy, pomazánky, krémové omáčky, alkoholické nápoje a polévky.
Vlastnosti a další informace | |
---|---|
Cena za: | 1 ks |
Země původu: | Španělsko |
Kvalita | I. jakost |